Jobb Artiklar

Har du varit arbetslös? Om inte, är chansen att du kommer att vara det någon gång under din livslängd.

1 – Ha rätt sinne!

Oavsett om man kallar det avskedad, sparken, avslutning eller bara göra karriärändring så betyder de alla samma sak De flesta människor har förlorat ett jobb.

Om du inte har fått möjlighet att tala med din tidigare arbetsgivare om avgångsvederlag eller utökade sjukvårdsförmåner så gör det i tid på ett professionellt sätt. Ju tidigare du kan acceptera den situation du befinner dig i desto snabbare kan du gå vidare. Ha ett sinne för humor. Om du kan visa att du kan ge resultat som kan passa arbetsgivarens behov kommer du att vara en önskvärd kandidat för en framtida bättre position.

2 – Var beredd att ta emot tryck!

Om du är ekonomiskt oberoende så behöver du förmodligen inte ett jobb ändå. Medan du är anställd, lev inte över dina ekonomiska medel. När du får en lönehöjning får du automatiskt skärpa dig. Kreditkort kan vara källan till all finansiella nackdelar men de är trevliga att falla tillbaka på när du inte kan få ett lån eftersom du inte är anställd.

 

3 – Glöm inte dina alternativ!

Det kan ta ett tag att hitta den möjlighet som du vill hitta. Hitta ett deltidsjobb, bli egenföretagare som arbetar på försök, eller ta anställning på ett bemanningsföretag medan du fortsätter ditt jobbsökande. Du kan ansöka om fler titlar än du har. Du kan pendla längre än du igentligen vill! 5 – Undgå inte att vässa dina kunskaper!

Jobb artiklar : Intervjumisstag

Intervjumisstag # 1: Dålig Icke-verbal kommunikation

“Att bli intervjuad är faktiskt att visa förtroende.. Saker som att stå rakt, ha ögonkontakt och ha ett bra fast handslag är alla mycket viktiga saker.

Tänk på det så här: vi människor har bara använt ord under de senaste 10000 åren eller så, eller hur? Innan dess, pratade vi med grymtande, poserande och klappade varandra över huvudet.

Vi människor började lägga märke till icke-verbala signaler för flera tusen år sedan. Mycket tidigare än vad vi fick muntliga sådana. Det ligger i våra gener.

Den person som intervjuar dig är inte annorlunda. Därför spelar ditt kroppsspråk en sådan viktig roll i utformningen av det första intrycket du gör. Det kan vara en bra början till din intervju. Eller ett snabbt slut..

 

Intervjumisstag # 2: Underlåtenhet att lyssna aktivt

“Från det ögonblick du börjar prata, ger du intervjuaren information. Om du inte lyssnar aktivt går du miste om en stor möjlighet.

Se till att du tar ordentliga anteckningar, ANTECKNA ner varje nyckelordet som intervjuaren använder. Om du gör det kommer det att visa din entusiasm för jobbet och din uppmärksamhet för detaljer och det kommer att hjälpa dig att komma ihåg vad som sägs.

God kommunikationsförmåga. Lyssna och låt personen veta att du hörde vad de sa. Iaktta intervjuaren och matcha deras stil och tempo.

 

Intervjumisstag # 3: Prata för mycket

Berätta inte mer för intervjuaren än de behöver veta. Det kan vara ett ödesdigert misstag. Sökande som inte förbereda sig inför snackar sig ofta ifrån jobbmöjligheten.

Kom ihåg att du är på anställningsintervju för att få så mycket information som möjligt. “Förbered dig för intervjun genom att läsa platsannonsen grundligt. Försök att fokusera på de färdigheter du har som kan anpassas till kraven i respektive position, och endast den informationen,

Personligt brev

Här är en ofta förekommande fråga – “Jag vill arbeta för ett företag som inte gör reklam på Internet eller i tidningarna för ledia jobb så jag kan inte räkna ut hur man skriver mina brev. Några förslag?”

Den goda nyheten är att du inte behöver vänta på att företagen annonser om lediga tjänster. Du kan identifiera ett passande företag och ta det första steget helt själv genom att kontakta dem själv.

Använd detta till din fördel.

Börja med att definiera vad du vill göra för det önskade företaget. Vilken avdelning vill du arbeta på? Försäljning? Informationssystem? Kundtjänst?

Ta reda på namnet på den person du vill arbeta för. Du kan titta på företagets webbplats för organisationsscheman, som ofta finns under “Om oss” eller en liknande länk. Eller bara ta upp telefonen och ringa för att fråga efter chefens namn.

När du har namnet på din potential chef, är det dags att skriva ett personligt brev. Ju mer anpassade och specifikt ditt följebrev är, desto bättre.

När du skriver, se till att inkludera kontaktpersonens namn och postadress i toppen. Om du har en potential jobbchans måste chefen kunna få tag på dig och då bör